söndag 5 april 2009

Geologiska Trädgården

Trädgården började Ingemar Grawé att iordningställa 1972. Han var då biologilärare på Hjalmar Strömerskolan och hade hjälp av sina elever att plantera träd. Åren därpå fraktades det dit stora stenblock med tanke att presentera kommunens geologi. Stenblocken krävde ofta traktorfrakt men mindre stenar tog Ingemar med sig från bl.a. Frostviksfjällen.

Under 80talet började han även att plantera växter i trädgården för att mjuka upp formerna. Örtagården med timjan, oregano och andra örter samsades med prydnadsväxter.

Sedan 1999 är det Strömsunds Trädgårdsförening som sköter om trädgården men Ingemar har uppsikt över och följer arbetet. Rabatter rensas eller grävs om och växter flyttas så det finns alltid små och stora jobb att utföra. Många projekt har kommit till under årens lopp, ett litet lusthus med mormorsväxter, en gärdsgård omgärdar trädgården och dammen ska rustas upp.

Vi vill också samla in gamla rosor för att göra en välkomnande rosengång i entren. Så du är välkommen med tips om detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar